facebook
G+

Promocje
Newsletter


Wyjątkowy prezent!


 

BONY UPOMINKOWE 

na zabiegi w Centrum Dermedica

 

kliknij tutaj aby dowiedzieć się więcej

 

Tribitor

Suplementy Diety » Tribitor

 

     Tribitor® to innowacyjny, zgłoszony do patentu, preparat, w skład którego wchodzą standaryzowane ekstrakty roślinne z:

 

  • białej fasoli- hamuje aktywność alfa amylazy trzustkowej odpowiedzialnej za trawienie skrobi (która występuje np. w ryżu, ziemniakach, makaronie)
  • morwy białej- hamuje głównie aktywność disacharydaz jelitowych, biorących udział w trawieniu dwucukrów (np. sacharozy, czyli stołowego cukru)
  • zielonej kawy- hamuje wchłanianie glukozy przez transporter SGLT-1.

Składniki te pochodzą od renomowanych europejskich dostawców i w połączeniu działają kompleksowo – hamują trzy etapy trawienia i wchłaniania węglowodanów.

 

            Opracowanie receptury preparatu Tribitor® objęło gruntowne badania zależności efektu od dawki, optymalizację dawki oraz testowanie finalnego produktu.

            Tribitor® został przetestowany w badaniach z udziałem ludzi, z wykorzystaniem rzeczywistych posiłków bogatych w węglowodany.

 

Wyniki badań klinicznych Tribitor® wykazały:

  • redukcję poposiłkowych pików glukozy do 45% i pików insuliny do 38% po przyjęciu preparatu 15 minut przed posiłkiem
  • redukcję indeksu glikemicznego pokarmów po przyjęciu preparatu Tribitor® 15 minut przed posiłkiem bogatym w węglowodany
  • 3- krotne ograniczenie epizodów poposiłkowej hiperglikemii (czyli sytuacji, w której poziom cukru we krwi spada poniżej poziomu wyjściowego sprzed posiłku i pojawia się apetyt na kolejna słodką przekąskę).

Tribitor® dostępny jest w postaci proszku, do rozpuszczania w wodzie.

 

SPOSÓB UŻYCIA:

 

Zawartość 1 saszetki rozpuścić w szklance wody i wypić na 15 minut przed posiłkiem bogatym w węglowodany.

 

     Tribitor® to innowacyjny, zgłoszony do patentu, preparat, w skład którego wchodzą standaryzowane ekstrakty roślinne z:

 

  •       białej fasoli- hamuje aktywność alfa amylazy trzustkowej odpowiedzialnej za trawienie skrobi (która występuje np. w ryżu, ziemniakach, makaronie)
  • morwy białej- hamuje głównie aktywność disacharydaz jelitowych, biorących udział w trawieniu dwucukrów (np. sacharozy, czyli stołowego cukru)
  • zielonej kawy- hamuje wchłanianie glukozy przez transporter SGLT-1.

Składniki te pochodzą od renomowanych europejskich dostawców i w połączeniu działają kompleksowo – hamują trzy etapy trawienia i wchłaniania węglowodanów.

 

            Opracowanie receptury preparatu Tribitor® objęło gruntowne badania zależności efektu od dawki, optymalizację dawki oraz testowanie finalnego produktu.

            Tribitor® został przetestowany w badaniach z udziałem ludzi, z wykorzystaniem rzeczywistych posiłków bogatych w węglowodany.

 

Wyniki badań klinicznych Tribitor® wykazały:

  •          redukcję poposiłkowych pików glukozy do 45% i pików insuliny do 38% po przyjęciu preparatu 15 minut przed posiłkiem
  • redukcję indeksu glikemicznego pokarmów po przyjęciu preparatu Tribitor® 15 minut przed posiłkiem bogatym w węglowodany
  • 3- krotne ograniczenie epizodów poposiłkowej hiperglikemii (czyli sytuacji, w której poziom cukru we krwi spada poniżej poziomu wyjściowego sprzed posiłku i pojawia się apetyt na kolejna słodką przekąskę).

Tribitor® dostępny jest w postaci proszku, do rozpuszczania w wodzie.

 

SPOSÓB UŻYCIA:

 

Zawartość 1 saszetki rozpuścić w szklance wody i wypić na 15 minut przed posiłkiem bogatym w węglowodany.